Friday, 14 October 2011

.:Ciri2 Lelaki Yang Patut di Buat Suami:.








korang nak yang macam ni . tak usahlah bermimpi . ini hanyalah propaganda agen2 korea bagi melariskan rakyat2 mereka yang menganggur . ahaha . mesti peminat2 korea marah kat gua lepas ni . 

entry kali ni gua nak huraikan sedikit ciri2 lelaki idaman yang patut wanita beri perhatian untuk dibuat calon suami . mereka yang ada ciri2 ini mungkin membuat anda sejuk hati dan terbawak bawak sampai ke mimpi . 


hormat orang tua
Ini adalah ciri yang penting bagi setiap lelaki . dia jenis yang tak meninggi suara walaupun dia tinggi dari orang tua tu . lagi satu hormat bila lalu dihadapan orang tua . korang tau tak macam mana . bila berjalan di hadapan orang tua mahupun rumah orang tua, lelaki ini akan jalan bongkok sedikit dengan tangan kanan dijulur kan ke bawah dan diseret kelantai . kalau nak lebih sopan seret kan sekali kepala korang di lantai dan berjalan dengan kelajuan 5 km/j . abaikan darah2 yang mengalir kerana lagi banyak atau pekat darah korang di lantai itu semakin sopan anda sebenarnya .

rambut sikat ketepi
sikat ketepi ni bukan bermaksud anda perlu sikat rambut kat tepi dinding mahupun tepi longkang . maksud gua sikat rambut lu orang dari kanan ke kiri ataupun kiri ke kanan . dulu masa kecik2 mak gua selalu sikat rambut gua ketepi . mungkin mak gua tahu yang gua akan menjadi lelaki yang menjadi kegilaan wanita satu hari nanti . bukan apa sebenar nya . sikat ketepi ni nampak macam kemas sikit . kalau yang jenis suka guna minyak baby johnson sebagai minyak rambut tu lagi bagus . berkilat je rambut . silap2 boleh masuk iklan 'guna jari pun boleh' .

pakai spek mata
kalau boleh pakai power yang 10000 punya . kira spek tu power la . banyak fungsi . nak buat tengok anak bulan ataupun gerhana bulan pun boleh . tak pun boleh guna masa nak welding besi . baru lah nampak macam anda ni berpelajaran dan multi tasking . semua benda boleh buat . orang cakap pakai spek ni skema . haa nampak tak?? . skema tu kan baik . bagus lah . nak rompak bank pun orang tak tuduh melulu . "erh budak pakai spek tu rompak bank la . mesti skema kan dia . dia nak buat beli buku la tu . ish3x "

merendahkan pandangan
bila jumpa perempuan je mesti tunduk . segan . takut2 terlihat aurat wanita . rasa bersalah nanti . baik kan lelaki macam ni? Hatta, sampaikan masa nak beli goreng pisang pun dia tak pandang makcik yang jual goreng pisang tu . akhir nya makcik tu tegur " kau ni nak beli goreng pisang ke nak tengok pisang . dari tadi asyik tunduk je" . "erh maaf kan saya makcik, bagi saya pisang emas di bawa belayar rm3 " .

Justeru itu, gua bukan lah nak cakap korang kena jadi exactly sopan dan baik macam ni, tapi kita kena lah berusaha untuk jadi yang lebih baik . sebab kalau korang nak partner yang terbaik korang kena lah jadi yang terbaik . jodoh tu ada . jangan risau . tak kisah la jumpa kat pasar malam ke, jumpa kat stesen bas ke mahupun jumpa kat blog .  itu semua dah tertulis .

mana laki aku ni...


sorry gua memang suka merepek . sekian . tq

35 comments:

sweetroses said...

hahaha....sungguh sopan...ak cdg ko wat sikat ke tepi tue...confirm rmai mik jd menntu...berkilat2 sikit....

ekabukanmakcikkau. said...

aku kalau dah dapat yg macam kau kira okay dah wakakkaka

teha said...

betol2 ! :)

Marcella said...

sikat ke tepi dgn cermin mata power 1000 tu dah cm kategori skema je..

tapi, sokong 101%..mana nak cari ni??ada borang lebey???

heheh..=)

pandangkedepan said...

@sweetroses
kalau nik buat aku buat erh...:P

@ekabukanmakcikkau
kalau macam tu bila kau nak masuk meminang???...:P

@teha
ehehehe...

@marcella
borang cuba try search kat google...:D

izzad b* said...

semue piony ade kat aku, kecuali sikat rambt, saye pakai jari aje..

izzana said...

haha betul .. una pun krng minat korea.. hehe :) alahai calon suami una rse biarlah boleh mmbimbing eceh

Sarah Mohd Saleh said...

harhar..aku mmg ske lelaki rmbut skat tepi...gile arhhh,kencang iman gua dowhhhh

cha zainol said...

eka. aku baru nak cakap. kau dah cakap dulu dah. hahaha. kalau nak yang cantik di sejadah maka kau pon kena hemsem kat sejadah ;)

Edina Kasyah said...

hahahaha
pisang emas dibwa belayar rm3..adoii laa~

ILA HonEyBuNNy said...

misteri bila bercakap tentang jodoh neh...hehe...

oh di manakah bakal jodohku..ehheh

Liyana Zahim said...

Lg bnyk darah time seret tu lg bagus ek? Wakakakakka.. Lawop!

rozeeta rashid said...

haha. spesies yang tunduk bila lalu depan orang tua ni susah nak cari. pakai spek tak semestinya skema. hehe. smart!

pandangkedepan said...

@izzad b*
lepas ni bleh la jadi pencinta wanita...:P

@izzana
insyaallah...bimbing sampai kat tmpat keje pun boleh...:P

@sarah mohd saleh
ahaha...iman pun kencang ke...gua ingat lu tau nafsu kencang je...:P

@cha zainol
eka tu mmg..ahaha..kalau kat karpet pun sama la erh??...:D

@Edina Kasyah
adoii nyee pun...:D

@ILA HonEyBuNNy
uishh macam misteri nusantara ke??...:P

@liyana zahim
ehehe...agak2 blog zul bleh msuk dalam novel x?...:P

@rozeeta rashid
betul tu...zaman berubah...tapi masih ada...dunt worry...:P

.ain. said...

ahaaaa !! sume ciri2 tu mcm yg nerdy aje.. huhu :p

Ain Zulaikha said...

eh, style apaaaaa... hahahha mesti klau dapat ciri2 camni mesti laki cenggitu jenis manja....

Bella Bell said...

yg lain gua boleh terima.. tapi bab sikat rambut ke tepi tu gua terkasima jap.. hahaha~~

Wadi AR said...

sape laki pakai spek sile contact gua sekarang

Umie Artoqiemie said...

aku nak macam pembaca berita adi akmal hahaha

angah ahmad said...

oh ! sejuk sekali hati membace,, ehe ;)

.diannorhayati. said...

hahaha. rase macam nk penampo je tgok sume ciri ciri nye.


sopan sgt la T.T hehe

Chegu said...

Hahaha.. Pakai minyak baby johson e? De lg satu minyak rambut kalo duk kat kampung2 mcm aku ni, minyk zamzam, satu fenomena dulu tu

EZAN IDMA said...

ahhahahahahahahhahahahha
ni mmg terbaik der.

yang pasl rambut sikat ketepi longkang tu
gua tak bleh blah der. ahhahahaha

pandangkedepan said...

@.ain
a'ah mcm nerdy pun ade...tp ada baik nye jugak...:P

@Ain Zulaikha
wah manja erh..ermmmm...:D

@Bella Bell
ahaha lu minat ke ketepi2 ni..

@Wadi AR
contact number ke contact lens??

@Umie Artoqiemie
lorhh...asyik dia je...try la yg mcm ni plak...:P

@angah ahmad
alhamdulillah...

@.diannorhayati
ahaha...sopan sgt pun tak boleh kan..:P

@Chegu
minyak zam2??ingat kan minyak zaitun je ade...

@EZAN IDMA
yang tu bukan ciri2 tau...:D

NURUL NADIAH MAMAT said...

nak gelak pon ada....ekeke...yg paling penting hormat orang tua dan jg pndangan.......

nice entry...love it..!!

Cinderella said...

erm suke part lelaki jalan pandang bawah hehe..payah nak carik laki mcm tu sekrang..

p/s:suke lelaki siket tepi :)

si ngokngek said...

hormat orang tua..ya bagus2..
gilah kau sikit ketepi..hahaha macam budak skema ja..

dulu kecik2 ayah aku sikit rambut pun tak ketepi gitu..hudus ah..heee

Pocket said...

tang part dimana buleh jumpanya 'sidia' tu kamu selit juga 'jumpa kat blog' tu pocket suka.

yes, jumpa kat blog pun apa salahnya kan :)
hoyeah!!

Saiazuan said...

haha layan merepek kamu~

kajaharuna said...

errr.. agak2 awak macam orang di atas tak?? hahaha

pandangkedepan said...

@NURUL NADIAH MAMAT
betul tu...sejuk je hati kan...tq...:P

@Cinderella
ade mcm tu...nk knal?ehehe

@si ngokngek
sekarang tak ketepi dah...ke atas pulak...

@Pocket
yehh...kat blog pun jodoh jugak..:P

@Saiazuan
thanx..lu punye merepek pun terbaik bro

@kajaharuna
ermm errr aaa...sikit la...:P

indonesiatooverseas said...

Hahaha XD. Best lucunya. Tapi bener gak ya pria yang nampaknya sopan santun itu juga baik dalam hatinya? Bagaimana?

Asyila Zainuddin said...

okeh, aku memang spesis suke tunduk.. muahaha.. sampai kekadang aku yg segan..

Mya said...

okay dah terbaca repekan kamu =p

Raden said...

laki camni sume suami or buipren org. yg tinggal cume assholes..