Sunday, 18 September 2011

.:Perlu Ke Entry Macam ni???:.



selalu orang akan cakap "wahhh pergghhh fuhhhh dah lama x update blog . dah berhabuk blog ni . sorry la dah lama tak update sebab buzy bla...bla...bla..and la la la la la..." .

gua tak nak cakap macam tu . jangan paksa gua . apa yang gua nak sampai kan di sini adalah penting nya menjaga solat dan kebersihan . solat adalah tiang agama . dan kebersihan itu adalah sebahagian dari iman . alhamdulillah . lepas tanggungjawab gua dalam saling mengingati sesama manusia dan berpesan untuk diri sendiri juga .

banyak sebenarnya berlaku sepanjang gua tak update blog ni salah satu nya adalah rakan2 kat blog dah ada 100++ . bermakna ramai jugak lah tertekan button follow tu . alhamdulillah . terima kasih juga ditujukan pada sesiapa yang telah promote blog gua dan sudi letak dalam blog list . bila tak update ni gua jenguk la jugak list korang tu takut dah kne remove ke . nasib baik ada lagi . tapi dah kat bahagian 'show more' la . takpe2 pasni pelan2 gua daki balik . tapi nak tanya sikit macam mana nak tengok statistic yang lama2 . memang tak boleh erh?? sebab gua nak tgk viewers ramai datang dari link mana. sape bleh jawab gua ajak jalan2 sambil pandang ke depan . hehehehe.

thanks pada yang suruh gua update . lu orang buat gua serba salah pulak . gua appreciate lu orang yang singgah baca blog ni dan enjoy . bila lu orang happy gua pun happy . gua pun bukan nye jenis gila traffic . nuffnang atau sebarang iklan pun gua tak tampal kat sini . cukuplah buat gua happy bila tengok statistic viewers setiap entry tu makin bertambah . tapi kalau yang datang komen tu lagi gua sayang . ye lah bukan senang nak tekan button "post comment" tu . pastu nak tekan button "submit" lagi . 1340 kalori dah terbakar tu . yang tak komen pun sebenar nya gua sayang gak . ye lah bukan nye selalu nak tengok orang kat depan laptop sengih sorang2 sambil baca blog pandang ke depan .


bagi yang belum like page facebook ' Blog Pandang Ke Depan ' boleh lah berbuat demikian di button atas belah kanan bawah header sebelah entry atas profile . tak pun klik link ni je  Blog Pandang Ke Depan . benda ni penting untuk sape2 yang tak ade blog untuk tengok update terkini . padahal bukan nya gua selalu update pun  . page tu sikit lagi nak mencapai angka 100 like . makna nya hampir seratus orang je dalam 1 billion pengguna facebook yang like blog gua . bila lah lisa surihani nak like page gua ni . rrrrrrr .

erh lupa lak nak cakap . sapa2 yang terlajak jumpa dan add page fb personal gua tu, bagitau lah korang salah satu member dari blog gua . dengan pantas gua akan approve nanti .


bila dah masuk tahun terakhir sebagai pelajar kat universiti ni gua akan sedikit sebanyak buzy (alamak kantoi cakap buzy jugak) . nak merepek kat blog nanti takut ter merepek pasal study lak . silap2 istilah2 engineering yang ntah ape2 lak keluar . tahniah jugak kepada member gua Schafiq yang berjaya menunaikan impian nya untuk berjumpa blogger pilihan hati Amirah Filzah . siap tangkap gambar lagi . nak jelez kan gua lah tu .

Episode 4 kisah mael lambung dan ah chai gua akan sambung selepas beberapa entry lagi . kalau korang ada idea untuk diselitkan dalam episode 4 ni boleh kemukan potostet ic dan sijil BCG kat fb blog gua .


p/s : perlu ke gua post entry macam ni...hahaha .

9 comments:

cha zainol said...

sangat bz kot.final year.final sem. aku penat dah. kau?

ekabukanmakcikkau. said...

sebenarnya kalau nak tengok stats yang zaman batu punya senang je iaitu dgn berfikir sendiri sambil mmbaca al-fatihah disusuli al-kafirun sbyak 18 kali . insyaALLAH kau dpt tgk stats zaman batu . okey aku dah tolong , moh ah kuar hahhahaaa

siti nor shafika a.k.a SnS said...

menanti mael lambung..hehe

kjaharun said...

wahhh... akhirnye update pun entry baru.. :)

Liyana Zahim said...

Jika tharu buatlah kenduri.. Hahaha~

.diannorhayati. said...

haha.perluuu.

thaats why u havin blog. hee :D
for my own opinion la. teehee.

faziana ARahim..... said...

tu bukan k pandang semak k?hikhik

Sarah Mohd Saleh said...

ecehh..fnl yer rpenyerrr.gud luck lahh der

ika said...

kelakar la pulak blog nie...:D suka2...