Saturday, 16 July 2011

.:HANTARAN TINGGI??OMG??:.

episod Mael Lambung dan Ah Chai akan gua sambung di waktu yang lain . so korang tunggu je la nukilan cerita mereka dalam masa terdekat ni . sapa2 yang belum tengok lagi episod 1 dan 2 sila klik link di bawah ini...


hari ni gua ada terbaca satu entry kat blog Mr. K pasal hantaran tinggi . macam2 lah komen yang telah tepalit di situ, kebanyakan nye komen dari perempuan lah . ada yang +ve ada yang -ve . tapi kalau korang tanya aku mesti korang dah tahu jawapan nya . aku kan lelaki . tulen bang . kalau hantaran ni kenalah berpada2 . ikut kemampuan zahir . kemampuan batin belakang cerita .

so aku cuba lah imagine kan macam mana kalau aku bagi hantaran tinggi kat pihak perempuan . mesti dia buat majlis gilang gemilang . haruslah . sebab hantaran aku kan tinggi .nak tahu apa aku pikir .

~part tetamu mestilah di utamakan . diorang disambut dengan carpet merah . siap ada jurukamera lagi . macam kat Oscar Award tu . penginapan pun di sediakan kalau sesiapa nak tinggal lama masa wedding tu nanti . erh mestilah . hantaran aku kan tinggi . 

~makanan untuk tetamu lak mesti lah hebat2 dan sedap . kalau boleh nak hidang macam kat shushi tu . pusing2 makanan tu . senang diorang nak pilih . kalau terlepas tu pandai2 lah kejar . 

~bagi yang tak boleh makan masakan melayu tu aku letak lah KFC ke MCD atau SUBWAY kat atas meja . kalau diorang nak delivery ke rumah pun boleh . erh mestilah . hantaran aku kan tinggi .

~pastu part potong kek tu aku nak potong guna mesin gergaji . sebab kek tu mesti diperbuat dari barang yang mahal . mahal kan tahan lama . so kena la guna mesin gergaji baru lut . 


~kalau pengantin perempuan nak mekap nanti aku suruh mak andam mekap dia tebal2 . pastu bagi tetamu pakai spek 3D baru nampak mekap tu lagi tebal . 3D tu . barulah transformer . erh mestilah . hantaran aku kan tinggi .

~tempat bersanding aku nak macam bentuk kuda yang pusing2 kat funfair . alarh yang budak2 suka naik sambil lambai2 tu . nak tau sebab apa? sebab bila part merenjis senang lah orang ramai2 nak renjis . tak payah tunggu turn . kalau boleh aku nak suruh diorang renjis guna air cappucino ke air zam zam ke . kenalah mahal . hantaran aku kan tinggi .

~cenderahati untuk tetamu tak nak kalah . aku bagi sofa, rumah banglo, kereta BMW, tak pun aku bagi kerja kosong siap dengan elaun lagi . kalau boleh tambah kwsp, epf dan sokso . erh mestilah . hantaran aku kan tinggi .

SPLASHHHH......semangkuk air singgah ke muka aku . 

"along bangun, maghrib2 pun kau bantai tido . apa pasal kau berpeluh2 ni . kau mimpi berjoging ke??" sergah mak aku .

"nasib baik mak kejut, along mimpi ngeri tadi . mak, dalam bank along ada berapa ringgit??"

"RM17.35...kenapa"

"owh"




50 comments:

Naddy Amat said...

haha.. rm 17.35 eh?
cukup la 2 buat mas kawen..
eh cukup ke eh??

Hans said...

hahahha
nasib ko mimpi
kalau tak memang aku simbah asid dah tadi
hehehehe

Cik Tasya merapu said...

kawin nanti..jemput yer.hehehehe

pandangkedepan said...

@naddy amat
entah la...kalu cukup ok gak tu...:P

@hans
jangan dowh...aku x cun pun kau nak simbah2 ni...:P

@cik tasya
ahaha...insyaallah...tapi x dapat la sofa ke umah banglo tu...:P

Aisyah Aina said...

hahaha...sengal je wehh....kalau ada kenduri kahwin macam ni...tak nak balik rumah dah :D

Fyqa said...

asal la dlm mmpi jekk

haha

Marcella said...

wah..banyak nya duit dalam tu..(hanya jika di gerakkan titik perpuluhannya)..

hantaran tinggi??bese la..harga barang mahal,hantaran ikut kelulusan.tp sebenarnya,lagi susah kita nak dapat sesuatu tu,lagi kita menghargainya..hantaran mahal,kita lebih hargai pasangan kita,jadi takdela kita nak sia-siakan dia..kan???

Fauzan Zain said...

ni yg buat aku nak jdi bujang lapok ni..haha

pandangkedepan said...

@aisyah aina
ahaha...xpe2 pakej penginapan ada sekali...:P

@Fyqa
mimpi itu kan mainan tido...:D

@Marcella
kne ikut kelulusan ke?ermmm kelulusan memasak kan?...ehehe..

pandangkedepan said...

@Fauzan zain
rlex bro..kita kne pelan2 kayuh...:P

Asyila Zainuddin said...

haha.. siyes bunyik tak logik langsung.. ngee..

EkaBukanMakcikKau said...

kemampuan batin macam mana ? ni dah kat belakang ni , cerita ahh cepatttttt

pandangkedepan said...

@asyila zainnuddin
a'ah kan macam x logik je...so jgn mintak hantaran tinggi2 erh...:P

pandangkedepan said...

@ekabukanmakcikkau
jgn lah duk blakang aku...mcm mana nak cerita...:D

kjaharun said...

hahahahahah....
rm17.35 tu nk kawin mewah,
nsb baik cume mmp je...

nice :)

nawal addina said...

haha , tak tercapai dek akal -.-

pandangkedepan said...

@kjaharun
ehehe...mimpi mmg indah sbb tu org slalu wish sweet dream...erh mcm same je...:P

pandangkedepan said...

@nawal addina
jgn hilang akal dah ler...:P

anis aniesa said...

oke.ini lawak..masalahnya lain plak yang timbul skun ni..membazir itu amalan syaitan..HAHAHA

teha said...

gune mesin gergaji ? hahhaa ! hancuss laa kek tu nanti..

Qaseh dalia adelia said...

hantaran tggi ? hehe ikut kemampuan lah .. hantaran tggi ilmu tadek ..nothing..

Amiey White said...

along kumpul duit nikah cepat2 :p

Liyana Zahim said...

Weddin wif 3D spec style hape.. Ala2 masquerade party.. Hahahahahaha~ Alaa.. Sume tu adat je.. Lau ikut yg wajib mas kawen je.. Baya mas kawen dptla bini.. Adat mnusia mmg nyusahkan.. Nak2 dpt mak mntua gile pntgkan adat.. Biar anak mati jgn adat.. Hapeke~

i'm ezza haniza said...

oke laaa tuuu! haha,,kata sayang!

ILA HonEyBuNNy said...

hehe..

tergelak la baca...ada ptut suruh bagi hadiah umah or sofa...tauke balak bankrup cmne kan...heheh

pas tu nak delivery lak kfc or mekdi..ehheh...gelak habis baca..ehhe

Nizam Ijam said...

xde calon ag...so tak pikir r..hahaha


” Nizam Ijam Dot Com”

amy syahirah said...

hebat2 !tak boleh blahh tang tempat bersanding nak macam bentuk kuda yang pusing2 kat funfair tu !! hehe . saya suka .

Afiqa Dayana said...

haha, kalau cenderahati tu betol2 jadi kenyataan, kawen nanti jgn lupa jemput tau ! haha XD

[sutera kasih] said...

cdgn yg gojes tu pelamin mcm kuda pusing2 funfair hehe pening kepala pengantin :P

Anis Adila Aris said...

cek suka tang tempat pelamin tu..memang superb la..haha

misspurple said...

17.35 ?? hahah kumpul la singgit shari dri skunk nnti da ckop 20 thon bolehla buat kenduri beso2 2.. ==' heee

Fred said...

Bab kuda fun fair senang renjis tu padu!Lawak asli.

pandangkedepan said...

@anis aniesa
betul tu...membazir je kan...:P

@teha
kek itu kan mahal...haruslah...

@Qaseh dalia adelia
ilmu tu pelita hidup...

@amiey white
orait kak long...:P

@liyana zahim
kdg2 mak mentua gak yg lebih...stuju dgn anda...:D

@i'm hezza haniza
sayang kne lah sama2 membantu...kongsi2 la...:P

pandangkedepan said...

@ila honeybunny
ehehe...hantaran kan tinggi...kne pkir jauh skit...:P

@ijam
calon nanti bro...ko prepare duit dulu...ready sebrang kemungkinan...:P

@amy shahirah
pening pengantin nanti...:D

@afiqa dayana
boleh2...itupun kalau ada gurl yg nak buat mcm ni la...:D

@sutera kasih
tu lah pasal...x pasal2 pengantin pempuan muntah awal lak...:D

@Anis Adila Aris
pelamin anganku musnah...:P

@miss purple
17.35 tu dalam masa 20 tahun laaa...:P

@fred
tapi ko nye lawak lagi aku suka fred...:D

syasya said...

hahahaha amboi...imaginasi anda tinggi sungguh!ade ke pelamin macam kuda pusing2! lawak2...mmg gelak guling2 bace entry ang neh!

Miz Novexx said...

besar nanti boleh la cuba buat pelamin macam kuda pusing kat fun fair tuh, mesti semat... hahah

nohfee said...

makkk aiiihhh sarcastic habis ni. hahahha. part gergaji tak menahan. LOL

iKhRam said...

semput bila memikirkannya.

EZAN IDMA said...

kumpul duet dlu yek

Pyka Rahmat said...

hantaran tinggi sama dengan jual anak tak?

pandangkedepan said...

@syasya
ahaha...jgn guling jauh sgt...:D

@Mis Novexx
boleh ke?ade pnah org buat tak?

@nohfee
perghh sarcastic...kne tgk kamus ni..

@ikhram
semput2 ni Sepah je aku tau...:P

@ezan idma
sempat ke kumpul...ehehe

@Pyka Rahmat
ermmm...kne ikut pndpat masing2...tp bgus soklan tu...:P

aniswany said...

AGAGAGAGGAGAGA ~

mrs.asrafovic said...

HAHAHA...style....:D

byk2 part..den pling suke ayt nih..:

*mestilah..hantaran aku kn tggi...

betul eaaa...sokong sgt2...
pd gugurl 2 xyah mntak hntaran tggi2 sgt...oke....dsudahi dgn HAHAHA....:D

thnx sggah keyh...blas sggah2 kmu...:)

izzad b* said...

xsalah bermimpi kn! :) xpahmlah sekarang nie, hantaran tinggi kawin 2minit jer then cerai, tak de jodoh?mungkin

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

JHAHAHAHAHAHA..ayt last tu yg best. setiap kata pasti ada,. eh iyalah, kan hantaran aku tinggi.kuikuii:p

mrs redzuan said...

Duit maskawen paling murah pun rm22.50 dik. Kena topup lagi duit dlm bank tu hehe.

A retarded kitty said...

bila aku kawen nanti aku nak buat kat KFC, lepas makan terus balik. Barang free bawak balik takde sebab playground dah disediakan di luar

Setel.

yaya_flanella said...

err. meh yaya tambah cukupkan 18 hengget. hihi

pandangkedepan said...

@aniswany
camne nak gelak mcm tu??...:P

@mrs.asrafovic
btul ckap ekau...x payah tinggi2... gayat...

@izzad*b
yg cerai ekspres tu yg sakit bro...

@FIFIEY LYCHEE MARATION
erh iyalah hantaran aku kan tinggi...:P

@mrs redzuan
owh 22.50 erh?sempat lagi...:P

@A retarded kitty
ahaha...makcik2 pn bleh join main skali...:P

@yaya_flanella
tq yaya...susah2 je...:P

cek mona said...

woahh mimpi nak hebat.. haha. mcm jeles la pulak. nak ah mimpi cani!
RM17.35 oke watt.. dari xde kan.