Saturday, 23 July 2011

.:Papan Tanda Semasa Pulang Berhari Raya Di Lebuhraya:.

                                            

BERHENTI!! adakah anda sudah bersedia untuk berpuasa . aku dah fikir nak raya dah pun . tak sabar nak balik kampung tolong nenek menghabiskan kuih raya . 

entry kali ni nak menunjukkan sama ada korang peka tak tentang papan2 tanda di jalan mahupun lebuh raya . papan tanda itu menunjukkan maksud tersirat yang korang tak terfikir pun maksud disebalik nya . dont worry . aku akan tunjukkan satu persatu maksud papan tanda semasa korang pulang berhari raya pada bulan puasa nanti . 

                                                 

                                                 
anda berada di kawasan melihat anak bulan . sila perlahankan kenderaan anda . kalau tidak anak bulan takut nak keluar .


jangan berpakaian ketat semasa di bulan puasa . bulan lain pun sama . pakai bengkung takpe . 


teruskan puasa anda . jangan nak melencong ke kedai mamak pulak .


hanya nak mengingatkan anda . waktu berbuka ada 50 saat lagi . teruskan bertahan .



                                             
jika anda rindu kan ibu dan ayah semasa perjalanan yang jauh, telefon lah mereka di hadapan .





AWAS!!! walaupun di hari raya Mael Lambung tetap bekerja . so masa ziarah rumah sanak saudara jangan salah parking .


p/s : ermmm...

50 comments:

Miz Novexx said...

menarik la...
(^__^)V
yang part jangan berpakaian ketat tu paling sesuai....heheh

cha zainol said...

cool lah :)

nawal addina said...

ahahaha , serius menarik !! XD

Farhan said...

hahaa.. nice...

Afiqa Dayana said...

haha, smart lah .
pandai anda create ! hehe :D

ILA HonEyBuNNy said...

menarik la entry neh..

gelige otak ye..hehe....suka baca...;-)

misspurple said...

WOW ! kreatip ! stedi la =) nsa pom excited nak rya je..pose 2 cam leceh2 je..adess !! nsa3 =='

misspurple said...

WOW ! kreatip ! stedi la =) nsa pom excited nak rya je..pose 2 cam leceh2 je..adess !! nsa3 =='

Nizam Ijam said...

siapa yang mahu rampas kawasan..hu2


” Nizam Ijam Dot Com”

[sutera kasih] said...

kretiplahhhh..terbaekkk !! hehe

tetap ada mael lambung !! :P

anis aniesa said...

hahaha...tergelak sorg2..spe makan budu dy y rasa budu tu mcm mana kan?:p

Pyka Rahmat said...

aku baru dapat lesen. gilalah. ok takde kaitan bai.

teha said...

hah ! like ! kretif jee :)

anis aniesa said...

cop!tuan blog tuttt tak makan budu oke!hahaha

mrs redzuan said...

Nice one :)

zeeLa-AtiE said...

banyak benor pesanan..
btw tengs yaw...
kalo takley pose ley la ke kedai mamak ark?haha

Fauzan Zain said...

kawasan anak bulan pon ada..haha..terrr

Liyana Zahim said...

Hahahahahahahahaa.. Lau simbol knk2 mlintas tu ape lak? Haaaa~

syasya said...

hahhahahha comel okeh!

Aisyah Aina said...

hahaha...aku dah hafal semua maksud papan tanda kat atas ni....alamak...kalau ambil lesen ni boleh fail :D

ROSMARIEZA BINTI ROFIEE said...

haha~ :P

Rtp Farra Arisha said...

pandai nak buat lawak kan. :))

Asyila Zainuddin said...

haha.. kalo jwb gini mase test jpj ok tak? :p

yaya_flanella said...

nice one. hehe

nohfee said...

hahaha. mmg x hbes2 dgn mael lambong lagi ek? LOL

best2..tang baju ketat. hahhaha. x sgka simbol tu leh jadi shape ek.

pandangkedepan said...

@Miz Novexx
ye ke??...ehehe..nasihat je tu..

@cha zainol
Cool itu sejuk…thanx

@nawal addina
Serius tq…:D

@baan
Ohhhoooii

@Afiqa Dayana
tgh boring2 x de idea…

@ILA HonEyBuNNy
Thanx ILA…dtg la lagi baca…:P

pandangkedepan said...

@misspurple
puasa dulu la cik ungu oiii…ehehe…:D

@Nizam Ijam
Ah Chai dating ni adoi…:P

@anis aniesa
Hai cik anis…bagi budu btul2 nnt baru tahu…bila nk bercerita lg…:P

@Pyka Rahmat
Ade kaitan…kau kne patuh arahan ni…WAJIB…:D

@teha
uhuhu…thanx

@mrs redzuan
nice two

pandangkedepan said...

@zeeLa-AtiE
yang ada excuse x pe bleh melencong…:P

@Fauzan Zain
anak bulan tersipu-sipu malu…:D

@Liyana Zahim
tu maksudnya “jangan menggunakan anak kecil untuk membeli makanan di siang hari”

@syasya
sape yg comel??ehehe

@Aisyah Aina
uishh hafal boleh…tapi buat renungan je…jpj x lepas ni…:P

@ROMARIEZA BINTI ROFIEE
huhu…

pandangkedepan said...

@Rtp Farra Arisha
suka2 je ni…:P

@Asyila Zainuddin
jgn…ni sebagai renungan bersama keluarga tersayang je…ehehe…:P

@yaya_flanella
ehehe….tq

@nohfee
ahaha…ni mesti dah baca entry sbelum ni..thanks…
ada nasihat di symbol tu…kita je x perasan…:D

pandangkedepan said...

@[sutera kasih]
tq...mael lambung tu wajib...:D

Umie Artoqiemie said...

x leh blah. HAHA! umie follow kau.

[sutera kasih] said...

hehe..i love mael lambung !! :P

mrs.asrafovic said...

2 simple words 4 dis entry...
creative....
simple....

:)

EkaBukanMakcikKau said...

wakakakkaka bahangang nye kau . wakakakakakkkaaa

chemay said...

yeahh!!
nice sign entry
:)

iKhRam said...

hahaha..
suka ar sign ni..
leh tunjuk kat member2.. hahaha

Amna.Qadeeja said...

gua emo ble tengok signal2 cmni sebab smpai ke ari ni gua blom lagi dapat lesen memandu ! *hentak-hentak kaki :(

eh, ade kaitan ke komen gua nih grr

meaw said...

acececey, terpikat pulak dengan entri ni,hehe ^__^

Fyqa said...

haisehh

;)

kjaharun said...

hahahahah...
bagus!! simbol papan tanda, besangkut paut dengan idea tulisan awak :))

pandangkedepan said...

@Umie Artoqiemie
thanx ummi...:P

@[sutera kasih]
same la...ehehe...

@mrs. asrafovic
2 words gak...thank and you...:P

@ekabukanmakcikkau
kau lg laaaa...:D

@chemay
nice2...

pandangkedepan said...

@iKhRam
boleh2....tunjuk dan ikut sekali..

@Amna Qadeeja
ade kaitan...sbb kalau kau ikut yg ni mmg x lulus la...:P

@meaw
ahaha...terpikat ngan entry x pe...:D

@Fyqa
ohhhooo...

@kjaharun
maksudnya related la...:D

wannurfazrini said...

haha nice je. takleh blahhh sign baju ketat, serupe sgttt ;))

EZAN IDMA said...

hahha terbaik

Qaseh dalia adelia said...

hihi pandai2 je ..

aniswany said...

MUAHAHAHHAAHA ~

cek mona said...

haha tang baju ketat tu tak tahan..
mael lambung? amboi gleme la menatang tu jakgi. asal nmpk je mael lambung

PoReNjEs piNG said...

comel :)

.diannorhayati. said...

haha. superbb kreatif!:D

Sarah Mohd Saleh said...

hahahha.srius klakar derr...bongek giler papan tande tuh