Monday, 27 June 2011

.:Best ke Jadi Budak Tinggi??:.



usop berkata "uishh tinggi nye klcc tu ". lantas di sampuk Dol disebelah "elerh kau tak tengok kawan aku, lagi tinggi dari klcc tu" . usop hanya tersenyum mendengar lawak dari Dol sebab dia tahu tadi kepala Dol baru sahaja terantuk dekat dinding .

"best ke jadi tinggi" . kadang2 aku pun terpikir gak . kalau laki mesti banyak kelebihan nya . untuk perempuan lak yang aku tau kalau bini lagi tinggi orang cakap murah rezeki . hehehe

istilah tinggi atau panjang diberi kepada insan yang mempunyai ketinggian di luar kawasan orang2 yang berketinggian sederhana . adui pening nya ayat . maksud aku kalau laki tinggi dia lebih kurang 180cm ke atas dan bagi perempuan pula 170cm ke atas boleh dikategori kan sebagai tinggi . now read my lips . tall. taller, tallest . good . dah boleh masuk pertandingan spelling ni .

so aku terpikir beberapa perkara yang patut diberi perhatian untuk rakan2 anda yang tinggi . banyak kelebihan diorang sebenar nya . contoh nya :



1) kalau jalan dengan kawan2 korang kat tempat yang sesak . selalu nya mesti korang akan tersesat . so yang tinggi x payah susah2 nak cari kawan lain . kawan2 si tinggi secara automatik nya akan mencari kepala yang tersembul keatas di celah-celah kesesakan orang ramai . dan kepala itu akan membantu mereka yang kesesatan .

2) bagi yang sudah berpunya . tinggi ni banyak kelebihan nya . kalau tinggi awek susah nak kiss . so terlepas dari buat dosa . awek nak tampar manje pun susah . tapi dont worry si pakwe yang tinggi akan membantu si awek untuk angkat barang2 shopping . ade ke patut korang buat dia macam tempat penyidai . tau lah tempat nak gantung panjang .



3) kalau bergambar ramai2 semua mesti nak duduk depan , tapi bagi si budak tinggi dia tak perlu bersusah payah, si tinggi akan lalu je kat belakang sambil sengih2 buat peace . tak payah nak diri atas kerusi .



4) kadang2 si tinggi ni dia tak akan perasan benda yang kecil di bawah nya . especially budak2 umur 4 atau 5 tahun yang suka berlari2 . TETAPI si tinggi tidak perlu risau kerana di sebabkan kaki nye yang panjang budak2 yang sedang berlari2 secara automatik selamat lalu di antara kaki si tinggi tanpa cedera parah .

 (erh budak ni nak lalu bawah aku ke??)


tapi jadi budak tinggi ni bukan semua nya indah . berdasarkan survey dikalangan kawan2 aku yang tinggi, part nak pilih pakaian memang susah kat malaysia ni . sebab tu nak kena beli brand luar negara je cewahhh (mengalahkan makcik 2020 je). korang bayangkan lah bila nak beli seluar, bila try seluar tu saiz pinggang dah ok . tapi bila tengok kat cermin dah macam michael jackson . bila try panjang seluar ok, tapi saiz pinggang lak besar . dah boleh masuk dua orang dah dalam tu .

kesimpulan nya bersyukur lah dengan apa yang tuhan bagi . setiap manusia ada kelebihan dan kekurangan masing2 .

tp kalau cik awek2 nak ke pakwe tinggi2 ni?? . mesti x nak sebab bila bergambar cik awek nampak rendah . ahaha .

korang ada niat ke nak jadi tinggi???nak??sama la macam aku.....uhuk3x...shhh

25 comments:

Ady said...

nak jadi tinggi,sikit jeee lagi! :D

sweetroses said...

spe yg wat blog nie...:P ????...xpe2 nnti ak post best ke jdi bdk rendah....hahahahaha

nawal addina said...

:( sy pendek !

nak tnggi !!!! -.-

hahaha XD

izzad b* said...

bersyukur dgn ape yg ade :)

mrs.asrafovic said...

jd tggi best...:)evenn~~~
sometimes mmg slalu gak la jd mngse..

contoh ble qu kmas umah ngn mber2...
part qu msti kne lap kipas syiling 2...ohhh!!..trgmak nye mreka~~

tggi ke rndah xpe...
brsyukur ape ade nye...:)

NikNeysa said...

orang tinng nak jadi pendek , orang pendek mesti nak tinggi ~ tak best juga kalau terlalu tinggi ~

Nizam Ijam said...

best2 :)

jom letak nizam ijam dlm bloglist :)

”Kisah Lucu Dengan Perempuan Bertudung Hijab”

iKhRam said...

penat jugak.. kalau nak kait buah, terutama buah kelapa, mesti nak panggil kita yg tinggi ni.. walhal bukan main lompat-lompat nak ambik buah.. pakai galah kot..

kalau tak pun kalau nak suruh pasang langsir n tanggalkan.. huhu.. kalau satu tingkap tak per.. kalau byk.. dibiuatnyer rumah papan yang ada atas rumah tu..

sabarje la..

pandangkedepan said...

@ady
aku nak tinggi ko skit boleh??

@myna
owner blog ni x tinggi sbb tu dia tulis mcm ni...shhh..

@nawal
nak tinggi boleh...tp jgn meninggi diri sudah...:P

@izzad
itulah yg sebaik nya...

@mrs. asrafovic
ye ke??sian kamu..

@NikNeysa
tinggi sgt nnt susah nak lalu pintu lak

@nizam
tq bro

@ikhram
kau mesti tinggi kan??biasalah tu bro...

Marcella said...

mestilah nak yang lagi tinggi.apa ada kisah lagi rendah dari dia.sweet apa pale ni takat bahunya je..oh..=)

Shawn Razaleigh said...

kah3. berapa tinggi kau zul? last aku jumpa kau, 2.7 meter. ahaha. gurau je

Hans said...

masalahnya
manusia akan sentiasa berasa tidak puas hati dengan apa yg dimiliki
lumrah manusia kan?
hehehehe

Kisah Joyah Dan Bedah

EkaBukanMakcikKau said...

aku pendek.

heh .

cakap macam takde lubang hidung yang penuh bulu . memang ponn .

dLa Suri said...

sye tk cukup tinggi, haha

Ain Zulaikha said...

saya pun ada niat nak jadi tinggi... hahahah sebab saya renda je..
tapi lelaki better lg tggi dr ppuan...

Raden said...

boipren yg kacak itu hendaklah lebeh tggi dari aweknye..senangla awek gedik2 mtk dokong kan? baru ade alasan...

pandangkedepan said...

@marcella
ehehe sweet kan...

@paem
tinggi aku skang ialah...ermmm...arrr....orrr..

@hans
betul tu..syukur yg penting..

@ekabukanmakcikkau
lubang hidungmu tetap menjadi pujaan ramai

@dLa suri
saya sikit tinggi...:P

@ain
lama x nmpak ain...yupz betterlagi tinggi kan...

@raden
dokong kalo berat tu 10 kilo x pe ni bertan-tan...camne tu..:P

syasya said...

nk jd tinggi...pakwe pon nk tinggi hehe

pandangkedepan said...

@syasya
wah jadi couple yang paling tinggi lah mcm tu...:P

teha said...

ssh jugak jadik bdk tggi nie.. heeh ~~

ain fathihah said...

saya ketot dan kecik. dan saya bangga. hahaha.

pandangkedepan said...

@teha
a'ah mmg susah...tinggi x pe..jgn meninggi diri dah ler...

pandangkedepan said...

@ain fathihah
jom naik scooter awak...:P

- LIANA ASIF - said...

haha.. sy dah m'alami semua yg d'nyatakan dalam entry hingga comment2(kecuali yg kiss..:-p) tntg tinggi.. jd tinggi ni ada k'lebihan dan k'kurangan t'sendiri.. yg penting b'syukur dgn ape yg ALLAH dah bg..

pandangkedepan said...

wah anda tinggi la ni erh...bgus2...sama2 lah kita bersyukur...erh...:P