Wednesday, 1 June 2011

.:Aku, Followers, Blogwalking:.



Yesss sudah 15 hari blog aku bernafas...tiba2 jiran sebelah menyahut "hek elerh baru lima belas hari"...biaq pi la cheq nak hingak...ntah betul ke tak loghat aku ni . mesti pelik kenapa lima belas (15) . aku memang suka betul nombor 15 ni . kalau boleh nak jersi bola pun nak nombor 15 . nak nombor rumah pun 15 . nombor plate pun 15 . semua lah 15 . bini je tak boleh 15 . ehehe . tapi sebab apa 15? nanti aku cerita ....

Sebenarnya kali ni aku nak kongsi semua blog2 yang aku kenal or yang selalu aku baca . 


First of all (english education) aku nak cerita pasal followerssss aku (bukan main banyak ssss padahal ada lapan follower je) . thanks kat diorang sebab sudi follow blog yang tak menjana minda ni . ehehe .


haa ni nama nya Baan . dia lah first follower aku . tahniah2 . hadiah nye pelancongan ke blog aku selama 3 hari 3 malam . ehehe . dengar cerita dia dah ada awek . aku dah request dia post pasal dia ngan awek dia kat blog . kalau nak tahu lebih lanjut singgah la kat blog http://nakjuga.blogspot.com/


tak habis2 ngan Yoona dia . kacak orang nya (kena belanja aku roti naan ni) . dia lah salah satu faktor aku semangat nak buat blog . kalau nak edit2 blog selalu nya aku suruh dia lah . Schafiq ni senang nak ajak lepak, story pasal korea ke, pasal bola ke, pasal awek-awek dia ke....paddia ehem ehem . aku ngan dia memang "die hard fan" Manchester United . so kalau korang nak tahu pasal manchester boleh la usha blog dia . nak ngorat pun boleh . dia ada "evo" kot .ehehe .


.http://mesintetaip.blogspot.com/ ada lagi ke orang guna mesin taip sekarang ni . ehehe . FRED nama diberi . dia punya entry sangat simple tapi best di bace . ni member aku time matrix . selalu buat kelakar and sporting ngan semua orang . paling best moment ngan FRED ni bila time study week orang lain sibuk study aku ngan dia bleh pulak lepak macam esok nak cuti dah . tak sabar nak lepak ngan dia lagi . tapi tak nak time study week la . taubat dah ni .


mak cik ni name nye Iza . dia aku tak tahu lah nak describe macam mana (tengah malas nak pikir sorry iza) . tapi dulu kalau aku nak cari cerita korea best2 aku tanya lah dia . sekarang ni blog dia tengah cerita pasal praktikal .so aku jarang singgah . ehehe .



dia sekarang mesti tengah bz dengan encik bf baru @ Satria Neo . bawak aku jalan2 pun sekali je . sampai hati kau adyla liana. gurl paling sempoi dalam batch aku . nak ajak lepak ke pergi mendaki ke pergi sapu rumah jiran boleh la ajak dia . serba boleh . pandai gak orang nya . ehem ehem .



Paim ni budak medic . so kalau sakit pergilah blog dia . ahaha . dia minat kat Hanis Zalikha . aku pun minat ni  . so macam mana nak settle ni paim . ehehe .


Nama blog ni Santan Berlada . aku ingat santan berkrimm je ada . dalam blog ni banyak info and entry yang best untuk di baca . thanx bro follow gua . followers dia dah beratus ratus tu . kalau nak usha pergilah kat http://deandian.blogspot.com/



last sekali nak kenal kan kat korang amira naddia . hai hai hai . tebabow (bunyi adik aku langgar peti ais) . aku selalu singgah blog dia (malu nak mengaku ni ) . suka giler cara dia mengekspresikan dan menterjemahkan serta mengkombinasikan cara penulisan dia . sangat sempoi cik naddia ni . kelakar orang nya . comel pulak tu (habislah aku kena kamehameha dengan encik Goku dia ) sorry yer encik Goku . tak sangka dia boleh follow blog aku dan siap komen lagi tu . terasa rendah diri sebab follower dia dah 1000++ pastu masih lagi sudi follow blog aku yang ada 5 post je ni . ehehe . so boleh lah singgah blok cik naddia ni kat http://amiranaddia.blogspot.com/


Berdasarkan blog2 walking and running serta guling2 aku setakat ni, terdapat beberapa suggestion blog yang aku rasa best (aku je lah yang rase korang x tau lah....)

kalau ada yang malas nak membaca tapi suka tengok gambar boleh la pergi kat blog cik ain zulaikha ni . banyak kartun2 comel . dia ni pun ramai followers dan suka blogwalking . dia selalu komen entry aku ehehe .(gelak2 malu) .

kalau nak usha blog yang cerita pasal cintan cintun atau jiwang2 boleh pegi kat sini terfaktab

blog yang sempoi dan kelakar kat blog zackzukhairi serta sayafaiz .

sapa yang rasa dia maskulin boleh maskulin kan diri kat sini dunialelakimaskulin

sebenarnya banyak lagi blog2 yang menarik . nanti lah aku share lagi sebab dah ngantuk ni . esok kena bangun awal pergi azan subuh .ehehe . 

p/s : pasal nombor lima belas tu nanti aku criter kat post terbaru .

19 comments:

Schafiq Hasyriq said...

hahaha tenkiuh promote brada! nnt aku payung ko mkn nan cheese hakim =p

pandangkedepan said...

welcome bro...just penghargaan buat 8 followers terawal...:P

Naddia said...

waaaa!! malu! hehe. pahni wat ruang komen nie jd popup window. sgt org dtg n komen. sat lagi kamu pemes juge lerr

Amna.Qadeeja said...

dlm byk2 blog yg tersenarai,blog ain zulaikha je kenal heee :D

pandangkedepan said...

cik naddia : tq2 (malu lagi).orait saya dah pun pop up komen ni.thanx 4 sharing.. encik goku x marah kan...:D

cik amna qadeeja : sebab kebanyakan followers terawal ni kawan2 rapat je.
so blogger yg femes dapat share sikit je dulu.anyway thanx sebab follow...ehehe...:P

Naddia said...

goku takde mase nk bace belog sy pon..huhu

pandangkedepan said...

lah ye ke...erh nak tnya cik naddia boleh?cam mane bleh tau zul dah reply kat komen ni...kena check sendiri or ade macam software or notification??

aku_iza said...

tgkla citer jepun lak.

pandangkedepan said...

iza :
dah x ade masa macam dulu lg...bz kot..ehehe..

Farhan said...

cute jugak naddia tu ye..

-sy pon jawa dan berjangut juge..(promote diri)
-sy la empunye blog yg paling atas tu.. hehe (promote blog)
-sy pon ade pesbuk (promote pesbuk)

pandangkedepan said...

baan : aku report nanti...ehehe...:P

Ady said...

weh tak sangka pulak aku 8 terawal hahaha. tahniah buat diri sndri, mekaseh pnjg, xpernah2 org sebut name aku dlm blog dorg,tsk tsk..

pandangkedepan said...

ady :
tak de hal la ady...member2 kan..selalulah update ko nye blog erh...:P

Ain Zulaikha said...

1 day nanti, your blog pulak akan sukses :) good luck :) thanks tau, hahhaha blogwalking je keje I nihhhh

Fred said...

Perghhh.Lu review blog gua ke lu review gua?Thanks bro!

blog-tips-kurus said...

freshie ye? hehe! (teringat orientasi dolu2!!)

tagline itu bagus-pandangkedepan tapi kadang2 kena toleh jugak kiri kanan atas bawah belakang... :-)

pandangkedepan said...

ain : sama2...amin..

fred : review gak tu...mesin tetaip betul la kau ni...:P

blog-tips-kurus : ehehe..baiklah...lepas ni nak pandang2..:P

Ady said...

update? haha takde bende best nak share, ayat pun tak menarik cam kau punya haha.

Mas Ayeng said...

Terima kasih