Wednesday, 15 June 2011

.:Mencari Awan Dania:.


korang pernah ke??guwa first time kot . nak dijadikan cerita minggu lepas guwa kena balik terengganu sebab mak saudara guwa kahwin . so guwa kena naik kapal terbang sebab dah lambat, esoknye dah bersanding . syok giler rase first time naik flight . jom layan cerita guwa mencari awan dania@scha al-yahya . tapi AWAS jalan penceritaan sedikit hek eleh kerana diceritakan oleh budak yang JAKON first time naik kapal terbang ...

sampai je dekat Skypark Terminal 3 Subang, guwa dah mula rasa gabra dan nebes . takut2 scha nyorok nak intip guwa dalam diam . guwa macam biasa lah . cool je . tapi dalam hati ada mesin tebu . maka terlintas lah seorang demi seorang aweks2 berbaju oren @ pramugari Firefly . tak ade pun muka macam scha . sume mekap dah tebal 3 inci guwa tgk . tapi diorang make up lawa2 tu pun, salah satu cara nak attract customer . cuba dia letak hantu kak limah jadi pramugari, guwa sanggup duduk kat luar pintu kapal terbang semata mata nak turun cepat nanti .



maka pencarian awan dania diteruskan lagi . lepas guwa bank in check in, dia check pulak barang2 yang guwa bawak . so kena keluarkan lah semua handphone, dompet, kunci, pintu suka hati, mesin masa hadapan dan segala jenis kuih yang ada dalam poket . takut gak guwa kalau tiba2 mesin dia tu terbunyi . kalau berbunyi gak guwa cakap la guwa masih teruna lagi .ahaha .

"welcome to Firefly" sergah pramugari yang sedia terpacak kat pintu kapal terbang tu . guwa pun terus duduk seat belakang sekali . port guwa mesti lah tepi tingkap . excited woo .

"sila pasang tali pinggang keselamatan anda, pintu keluar berada di hadapan dan dibelakang anda" . kelakar gak guwa tgk akak pramugari ni angkat2 pusing2 tangan nak bagi instruction . terpaksa tebal muka setebal mekap dia tu . tapi kenapa awan dania yang guwa cari tak muncul2 lagi . saja je guwa tak pakai tali pinggang dulu, mana la tahu awan dania datang tolong pasangkan .



selalu nya kalau dalam cerita kat tv diorang akan bagi makanan dalam flight . so guwa pun tunggu lah awan dania serve kan makanan . guwa ingat nak order je nasi goreng tomyam . tapi pikir2 balik guwa takut diorang hantar guwa main kat luar je nanti . 5 minit pastu datang la sorang pramugari tanya ."sir u want bla bla or bla bla or mango juice??" . guwa pun jawab dengan confident "give me a mango juice please" . padahal masa dia speaking tu guwa dgr mango juice je .

alamak apa pasal kapal ni bergegar pulak . guwa dah panik . tali pinggang keselamatan guwa dah ketat sampai tak boleh bernafas . dah ready sebarang kemungkinan . ni semua pengaruh tv la ni .tapi guwa tgk pakcik kat sebelah relax je . lepas tu baru lah guwa paham sebenarnya kapal terbang tu langgar bonggol awan, sebab tu bergegar skit . fuhhh nasib baik guwa tak berpeluh . kalau tak malu je dengan awan dania .



45 minit . cepat giler rasa nya dah sampai kota bharu . guwa punya excited dalam kapal terbang sampai tak tidur sebab asyik tengok luar tingkap je . maklumlah sekali sekala berada di ATAS . tapi guwa sedikit hampa sebab tak dapat jumpa awan dania . tapi nak sedapkan hati, guwa berfikir di luar kotak sikit, mungkin hari ni dia cuti kot sebab baju dia basuh .

lepas ni memang nak rasa naik kapal terbang selalu . bukan apa kadang2 guwa ada tgk gak budak2 yang dari asrama nak balik kampung naik flight kot . guwa dulu masa asrama naik bas je . itupun kena amik dua bas . silap2 masa akan datang makcik2 naik kapal terbang je nak pergi pasar, beli ikan kat paris .



p/s : baru guwa tahu sebab apa guwa x dapat jumpa awan dania . rupa2 nya episod cerita tu dah habis . buat penat je guwa pakai smart2 hari tu . ishh

7 comments:

Raden said...

lame da xnek kapal terbang..

NAZREE said...

awan dania resign dari Firefly...die masuk Emirates.HaHa..nice story dude..lain kali, time pramugari tu melintas, ko hulur je kaki kau, bia die tersadung.Time tu la baru kau mulakan sesi dialog mesra Dato'-Dato', baru ada kelas~

pandangkedepan said...

raden@naddia :
kapal selam lagi lama dah x naek...:P

NAZREE :
erh kau ke the bladerz dari blogggers sempoi?..ahaha...thanx singgah sini...orait gak idea kau tu..bleh crite ngan pramugari tu aku ada tender juta2...:D

NAZREE said...

Aha..aku the bladerz dari sempoi komuniti.. aku pernah gak try, at the end aku dapat lempang sebab die kate aku tak hensem. Sejurus selepas itu aku baru sedar yang aku rupa-rupanya bermimpi.HaHa

pandangkedepan said...

owh sekali ngan hazwan la ni..ciss mimpi rupa nya...aku ada terniat gak nak tanya pramugari tu penah nmpak tak superman , tp aku ni pemalu org nye...:P

bella lim said...

haha. melampau betul makcik pegi pasar naik kapl terbang. :)

pandangkedepan said...

makcik nak elak jem kata nya...:P