Sunday, 12 June 2011

.:Ada Apa Dengan 100:.

humang ai . dah lamo den tak mengap-to-date kan belog yang tak menjana minda ni . idea pun tengah kering lagi ni sekering poket yang belah kanan ni . belah kiri penuh je . tapi penuh dengan resit minyak motor dengan resit makanan je la .



hari ni je aku dah bace nak dekat 100 entry kat blog yang aku follow . maklumlah hari ahad takde buat ape . banyak lah jugak jumpe blog yang baru lagi menarik . nanti aku share ngan korang .

sebenar nya ari ni aku nak menunaikan hajat kawan aku untuk menjawab 100 soalan yang tak menjana minda ni . ahahaha . tak silap aku dulu soklan2 ni orang buat kat fb . last2 aku lak berjangkit kena buat benda ni .

*sebarang jawapan tak semestinya betul . so korang kena berfikir di luar kotak sikit .


WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage: milo ais tanpa straw
2. Last phone call:  awek maxis yang jawab  (kredit aku habis la...)
3. Last text message: kau tunggu aku kat tempat biase..
4. Last song you listened to: lagu iklan 
5. Last time you cried: tak nangis tapi sedih tak dapat tgk maharaja lawak live kat tv 


HAVE YOU EVER:
6. Got back with someone you've broken up with: ermm...arrrr....orrrr
8. Kissed someone & regretted it: cium mak sebelum g keje...perlu ke menyesal?
9. Lost someone special : Yes (T.T)...ini serius
10. Been depressed: masa takde duit
11. Been drunk and threw up: minum ribena mabuk x?

LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. kaler padi masak
13. kaler sehijau warna daun (macam tajuk novel je)
14. kaler lautan bergelora

THIS YEAR HAVE YOU: (2011)
15. Made a new friend: Yupz...banyak...lagi2 bila baru buat blog ni..
16. Fallen in love: jatuh dalam cinta??
17. Laughed until you cried: tengok lawak amir dalam maharaja lawak...
18. Met someone who changed you: ada2
19. Found out who your true friends were: Yaaa...but not sure yet..
20. Found out someone was talking bad about you : ermm ada...dia cakap aku hensem
21. Kissed anyone on your Facebook friend's list: Lisa surihani kot...teeetttt

GENERAL:
22. How many people on your friends list do you know in real life: 50%
23. How many kids do you want?: boleh buat team bola sepak dengan bola jaring....:D
24. Do you have any pets: wonderpets...membantu anak tenuk dalam kesusahan...
25. Do you want to change your name: Seth Zul...(sila muntah...)
26. What did you do for your last birthday: menyorok dalam semak takut kena tepung+telo
27. What time did you wake up?: wake me up when september end.
28. What were you doing at midnight last night?: midnight?last night?first night?(mcm relate je)
29. Name something you CANNOT wait for?: hari esok...
30. Last time you saw your Mother: petang tadi sebelum mak pegi keje..
32. What are you listening to right now: unggas2 berlari keriangan
33. Have you ever talked to a person named Tom: ada2..Mr. TOMbol..marah dia sebab rosak
34. Who is getting on your nerves now?: nerves ke nervous?
35. Most visited webpage: Belog terfaktab 
36.Whats your real name: Muhammad Zulhilmi
37. Nicknames: zul, zoul, mie hoon panjang, spider
38. Relationship Status: ermm...arrr...orrr...
39. Zodiac sign: scorpion
40. Male or female?: Male...tulen bang
41. Primary School?: SMKKJ
42. High School?: TiKL
43. College?: UITM SHAH ALAM
44. Hair color: rambut sama hitam...hati lain2
45. Long or short: apa? rambut ka jari kaki?kalau rambut mesti lah pendek.
46. Height: sama tinggi dengan cristiano ronaldo...
47. Do you have a crush on someone? Ada. Masa sekolah dulu..
48: What do you like about yourself: yourself??ke myself??
49. Piercings: kalau nak rasa wedges saiz 6 mak aku bleh la cuba..
50: Tattoos: dulu masa kecik2 ada...yang pembalut chewing gum tu..kena letak air kalau nak melekat...
51. Righty or lefty: Right

FIRSTS :
52. First surgery: macam bunyi sarjan hassan je..
53. First piercing: sama macam 49
54. First best friend: adik aku..
55. First sport you joined: berlari2 anak dalam perut mak...
56. First vacation: kalau cuti MC kira vacation gak tak..
57. First pair of trainers: haa?

RIGHT NOW
58. Eating: roti kacang meriah merah 
59. Drinking: tunggu adik aku buatkan...aku tahu minum je..ehehe
60. I'm about to: post entry ni dalam masa 10 minit lagi
61. Listening to: kata hati
62. Waiting for: miracle
63. I'm feeling: rasa nak kawin...ehehe

YOUR FUTURE :
64. Want kids?: of course :P
65. Get married?:  calon belum ada...
66. Career : Civil Engineer

WHICH IS BETTER : 
67. Lips or eyes: tak pernah lak dengar dari bibir turun ke hati...??
68. Hugs or kisses: saya sayang mak saya...
69. Shorter or taller: Taller.
70. Older or Younger: how young are you??
71. Romantic or spontaneous: spontan la....dari spontan boleh jadi romantik..
72. Nice stomach or nice arms: Dua-dua.. hee~
73. Sensitive or loud: loud sensitive
74. Hook-up or relationship: Relationship
75. Trouble maker or hesitant: hesitant

HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger: suka hati kau je nak kiss makcik jual kuih tu...
77. Danced in the rain: pengaruh tgk criter hidustan la ni
78. Lost contacts: Haah~
79. Sex on first date: dosa la dol OMG...OMK (oh mak kau)
80. Broken someone's heart: Ya.Sorry.Tak Sengaja
81. Had your own heart broken: its complicated to said..
83. Turned someone down: entahla
84. Cried when someone died: Ya. My Granpa. (dah sedih dah ni bila teringat)
85. Fallen for a friend?: Yess and it hurt :(

DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: Yes
87. Miracles: Yes
88. Love at first sight: Bolehlaa
89. Heaven: Yes
90. Santa Claus: pak cik yang jambang putih bawak jet ski tu ke?
91. Kiss on the first date: ...
92. Angels: kurt angle

ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than one girlfriend/boyfriend at a time: zul baik orang nye...:D
95. Did you sing today?: Nop just miming
96. Ever cheated on somebody?: Pernah.Terpaksa.
97. If you could go back in time, how far would you go?: setengah jam yang tadi..buang masa je jawab menda ni..ahaha
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be?: barang yang lepas jangan di kenang
99. Are you afraid of falling in love?: takut...nanti sakit tak ada sape nak letak ubat..

100. Are you afraid of posting this as 100 truths?: takut diorang tak percaya...:P







..best jugak jawab benda nie :)..

p/s : kalau korang baca sampai habis, memang aku sayang korang...:D

6 comments:

Schafiq Hasyriq said...

1st!!! ahaha mcm byk plak yg lombe nk post komen an...hehe
mmm...bley cye ke jwpn2 ni ek...ehem2 =p

pandangkedepan said...

ahaha..sedar ko erk post baru aku...zul bdak baik...so kne la caye...:P

Ady said...

aku suka kau jawab #63 haha

pandangkedepan said...

ahaha...kawen itu mesti...:P

Ady said...

tp I AM FEELING, macam sekarang pulak haha.skrg ke? woaahhh

pandangkedepan said...

FEELING je...not more than that...cewah...:P